Isofol meddelar att ett abstract har publicerats inför årets ASCO-kongress

Isofol meddelar att ett abstract har publicerats inför årets ASCO-kongress
maj 22, 2017 Admin Isofol

maj 22, 2017

Isofol meddelar att ett abstract har publicerats inför årets ASCO-kongress

Isofol Medical AB (publ), ett kliniskt onkologibolag, meddelar att ett abstract som beskriver utfallet från en retrospektiv observationsstudie har publicerats inför årets ASCO möte, som går av stapeln i 2-6 juni i Chicago, USA. 

Abstract #11028: Failure rate of standard rescue with leucovorin for high-dose methotrexate (HDMTX) in osteosarcoma (http://abstracts.asco.org/199/AbstView_199_185637.html) 

Poster Session: Sarcoma; Söndag, Juni 4, 08:00-11:30 a.m. CDT, Hall A, Poster Board #351
Författare Mikael Eriksson, Karin Ganlöv och Louise Kvistgaard kommer att presentera.
Citering: J Clin Oncol 35, 2017 (suppl; abstr 11028)

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Rabbe, VD, Isofol Medical AB
E­mail: anders.rabbe@isofolmedical.com
Telefon: +46 (0)707 646 500

Om Modufolin®
Modufolin® (aktiv ingredient: [6R]-5,10-methylenetetrahydrofolate) är ett nytt folatbaserat läkemedel framtaget för att öka effekten och minska biverkningarna vid cancerbehandling med antimetaboliter. Modufolin® innehåller den aktiva metaboliten hos alla dagens folatbaserade läkemedel som används kliniskt, inklusive leukovorin och levoleukovorin. Till skillnad från dessa kräver inte Modufolin® metabol aktivering för att åstadkomma en klinisk effekt hos en patient. Det gör behandlingen oberoende av patientens ärftliga förmåga att omvandla folater och utvärderas för nuvarande i två kliniska fas 2-studier.

Om Isofol Medical AB
Isofol Medical AB är ett onkologibolag som kliniskt utvecklar Modufolin® som ett förstahandsval vid behandling av spridd kolorektalcancer och som standardterapi vid högdosbehandling med metotrexat av osteosarkom. Genom ett världsomfattande, exklusivt licensavtal innehar Isofol Medical kommersialiseringsrättigheterna till Modufolin® samt tillgång till Merck KGaAs (Darmstadt, Tyskland) patentskyddade tillverkningsprocess och produktionsförmåga. Isofol Medical AB handlas på NASDAQ First North Premier. Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

www.isofol.se